Magyarországról Szerbiába csak többórás várakozás után lehet bejutni – olvasóink szerint Tiszaszigeten, Ásotthalomon, Kelebián és Röszkén is nagyon lassan halad a kocsisor, néhol negyedórán át meg se mozdulnak az autók.

A legutolsó információnk szerint, amelyek szombaton 15 óra körüliek, a Tiszasziget-Gyála határátkelőn lehet a leggyorsabban Szerbiába jutni, ahol több sort nyitottak a határőrök. A Határfigyelők Facebook-csoport egyik bejegyzése szerint Ásotthalomnál ötórás a várakozási idő. A Röszke1-Horgos1 határátkelőn a mórahalmi felüljárónál van a sor vége, senkinek sem ajánljuk, hogy ott próbálkozzon az átkeléssel.

Aki Magyarország felé utazik, az válassza a Gyála-Tiszasziget határátkelőt, ott csak néhány autó van, viszont ne felejtsék el, hogy ez az átkelő csak 19 óráig tart nyitva.

A Police.hu információi szerint Magyarország felé Ásotthalomnál, Bácsalmásnál, Röszkénél (autópálya) és Tompánál is kétórás a várakozási idő, Tiszaszigetnél, Hercegszántónál és Röszkénél (közút) pedig folyamatos a forgalom, nem kell várakozni.

A többórás várakozásnak két oka is van: az egyik, hogy pénteken lépett életbe az európai uniós rendelet, amelynek értelmében már nemcsak az úgynevezett harmadik országok állampolgárainak, hanem az Európai Unió valamennyi tagállama, valamint Norvégia, Izland, Liechtenstein és Svájc állampolgárainak úti okmányait is ellenőrizni kell ki- és belépéskor a schengeni információs rendszerben.

A másik pedig, hogy Németországban kéthetes iskolaszünet kezdődött, amely a legtöbb tartományban április 22-ig tart ilyenkor a külföldi vendégmunkások elindulnak szülőhazájuk felé.