Az anyagi helyzetük miatt elégedetlen rendőrségi és katonai szakszervezetek szombaton Belgrádban tüntetnek, s csatlakoztak hozzájuk a Diktatúra ellen nevet viselő tüntetés résztvevői is – az N1 jelentése szerint a Brankov hídon több mint 10 000–15 000 ember kelt át.

A tüntetés a szerb himnusszal kezdődött, a szervezők pedig utána felhívták a jelenlevők figyelmét, hogy ne üljenek fel a provokációknak és ne történjen rendbontás, amennyiben mégis incidensre kerülne sor, távolodjanak el és a telefonjuk segítségével rögzítsék a történéseket.

Nebojša Stefanović belügyminiszter elrendelte, hogy ma minden rendőrnek adjanak valamilyen munkát, amivel az volt a célja, hogy minél kevesebb rendőr mehessen el tüntetni.

Veljko Mijailović, a rendőrségi szakszervezet képviselője kijelentette, hogy ez már az ötödik tüntetésük, de eddig mind kudarcba fulladt, mert senki nem volt hajlandó még beszélgetni se velük a követeléseikről.

„A közbiztonság helyzete egyre rosszabb, a belügyminisztériumban pedig olyan emberek dolgoznak, akiknek nincs meg a megfelelő képesítésük, s akiknek vaskos aktáik vannak” – mondta Mijailović.

Novica Antić, a katonaság szakszervezetének tagja elmondta, hogy a katonák esetében is hasonló cselhez folyamodott az ország vezetése, ugyanis őket a Tisztítsuk meg Szerbiát környezetvédelmi akcióba szervezték be.

„Ők ma egyenruhában, seprűvel a kezükben tisztítják Szerbiát… De gond egy szál se, csak készítsenek elég konténert, mivel Szerbiában nagyon sok a szemét”.

A tömeg élén az egyetemisták mennek, akik a „Szerbia éhezik, az elit élvezkedik” feliratú transzparenst feszítették ki.

Szerbiában az egyetemisták és a polgárok a választási eredmények miatt már sorozatban hatodik napja tüntetnek.