A zentaiak már korábban is bizonyították, hogy nem lehet őket megfélemlíteni, megvásárolni, és hogy hajlandóak szembemenni az önkényuralommal, a hatalmat bitorlókkal.

Zenta községben Saša Janković korábbi polgári jogvédő nyerte meg a vasárnapi elnökválasztást, maga mögé utasítva Aleksandar Vučićot, aki Szerbiában a 174 község és város közül 169-ben nyert.

Zenta már a vasárnapi választáson véleményt mondott a miniszterelnök elmúlt néhány éves munkájáról és az 1990-es években vállalt szerepéről. A hét eleje óta Szerbia szerte tüntetnek a fiatalok a diktatúra ellen és a választások megsemmisítését követelik, mivel kiderült, hogy Szerbiának 5,9 millió felnőtt lakosa van, miközben a választói névjegyzéken 6,7 millió polgár szerepelt.

Zenta a szavazás után most séta formájában is kiáll az egyetemisták és a rendőrségi, valamint a katonai szakszervezet mellett, ugyanis ezek a szervezetek szombatra tüntetést jelentettek be, a zentaiak pedig szintén szombaton 11 órára a városháza előtti téren a szökőkútnál gyülekeznek, hogy egy békés, pártszimbólumokat nélkülöző tüntetésen jelezzék, nemcsak a szavazás során mertek bátrak lenni!

Zenta, április 8., 11 óra, városháza előtti tér – ott találkozunk! Mindenki hozzon magával egy embert! És a régi, 2000-es szlogen most is érvényes: Zuccára Zenta!