Szerbia minden városa tiltakozik a korrupt kormány és az ellenőrzött média ellen, de ezeket a képeket nem láthatod a híradóban – olvashatjuk több internetes felületen is, ahová nem professzionális újságírók, vagy nagy médiaházak töltenek fel híreket, képeket és videókat, hanem a polgárok megosztásaiból áll össze a hírfolyam. Egy ilyen forrásból származik a fent látható nyitóképünk is.

All cities in Serbia right now, protesting against the corrupted government and the controlled media, you won’t see this in the news.

All cities in Serbia right now, protesting against the corrupted government and the controlled media, you won’t see this in the news. – 9GAG has the best funny pics, gifs, videos, gaming, anime, manga, movie, tv, cosplay, sport, food, memes, cute, fail, wtf photos on the internet!

A Szabad Magyar Szó hivatalos Facebook-oldalán csütörtökön este is élő egyenesben közvetítette a szabadkai tüntetést és felvonulást. Közvetítésünk felvételét itt nézhetik vissza azok, akik más elfoglaltságaik miatt esetleg lemaradtak volna róla:

Az eseményekről készült tudósításunkat itt érhetik el:

Pásztor átver téged!

A médiasötétség elleni kiállás volt a szabadkai tüntetések harmadik napjának központi témája, ezért a részvevők a városban működő médiaházakhoz látogattak el sétájuk során. A hideg, szeles idő is közrejátszhatott abban, hogy csütörtökön kevesebben jöttek össze, hozzávetőleg mintegy ötszáz ember, de a hangulat semmivel se volt lanyhább mint az előző két napon.

Saška Popov Rašić belgrádi színésznő szerdán töltötte fel az alábbi két felvételt a Facebookra:

Ezek a képek természetesen a belgrádi események néhány momentumát örökítették meg.

Saška Popov Rašić neve ismerős lehet a vajdasági magyar olvasóink előtt is, hiszen korábban – akkor még „csak” Saška Popovként – évekig a szabadkai Népszínház társulatának tagja volt.

A színésznő hétfőn a Srbija Online vendége volt, de akkor persze nem a tüntetésekről vagy a választásokról volt szó, hanem színházi témákról. A stúdióbeszélgetést itt tekinthetik meg olvasóink: