Ma folytatjuk, amit tegnap elkezdtünk!

Szabadka is megmozdult, több mint ezren tüntettek

Belgrád, Niš, Újvidék és több más szerbiai város példáját követve Szabadkán is megszervezték kedden este a diktatúra ellen meghirdetett tüntetést, amelyen legalább 1500, többségében huszonéves, fiatal jelent meg. Ők voltak a rendezvény hangadói, mozgatórugói, energiájukkal, kiállásukkal olyannyira megmozgatták az embereket, hogy a tömeg az este folyamán a többszörösére nőtt.

Élő közvetítésünk a szabadkai tüntetésről (FRISSÍTVE)

A tüntetés véget ért. Élő közvetítésünk felvételeit az alábbiakban érhetik el olvasóink. *** A Szabad Magyar Szó Facebook-oldalán élő közvetítést követhetnek olvasóink a szabadkai tüntetésről. A közvetítést itt érhetik el: Korábbi események: Közvetítésünk első részét pedig itt nézhetik vissza:

Szerbia az utcákon

Tiltakozás a diktatúra ellen – ezzel a megjelöléssel folytatódtak kedden a demonstrációk Szerbia több városában is Aleksandar Vučić vasárnapi győzelme miatt az elnökválasztáson. A megmozdulás Belgrádban négy órán át tartott. A tüntetések javarészt a Facebookon szerveződtek, s a legtöbb esetben nem is ismert, hogy kik voltak a szervezők.

Szabadka a diktatúra ellen

„Ha Belgrád és Újvidék meg tudja tenni, akkor mi is képesek vagyunk rá, Szabadka! Mindenki az utcákra!” – mondják a szervezők.