Belgrád, Niš, Újvidék és több más szerbiai város példáját követve Szabadkán is megszervezték kedden este a diktatúra ellen meghirdetett tüntetést, amelyen legalább 1500, többségében huszonéves, fiatal jelent meg. Ők voltak a rendezvény hangadói, mozgatórugói, energiájukkal, kiállásukkal olyannyira megmozgatták az embereket, hogy a tömeg az este folyamán a többszörösére nőtt.

A Szabadság téren a fiatalok különböző transzparenseket tartottak a magasba, illetve olyan jelszavakat skandáltak, mint „Vučić, neked annyi”, „Szabadka nem SZHP város”, „Vučić, tolvaj, elloptad a választást”, „A mi diplomáink nem hamisak”, „Nem kérek szendvicset” és „Laban, neked annyi”.

Az egyik tüntető, kutyáját is kihozta, amely csaholással reagált a sípszóra, zajra, amire a tüntetők a haladó elnök nevének kezdőbetűit megidézve kiabálták, hogy AVAVAV…

A felszólaló fiatalok többek között azt mondták el, hogy ez egy demokratikus város, ahol nincs helye a gyűlöletnek, a szemétnek és az erőszaknak, a jelenlévők nem Soros bérencei, hanem egyszerű polgárok, akiknek elegük van a diktatúrából és a média elfojtásából.

Egyikük elmondta, nem kíván olyan országban élni, ahol az államfő ma diplomál, holnap meg nyugdíjba megy.

Az este hét órára meghirdetett tüntetés kezdete előtt tíz perccel még csak néhány tíz ember lézengett a város főterén, amely tömeg később néhány száz fősre duzzadt. Ekkor a tömeg sétára indult, először a Raichle Ferenc parkig, majd vissza, utána pedig végig a Sugárúton a sétaerdőig, vissza pedig az Arsenije Čarnojević utcán. A tiltakozók száma a séta közben 1500-2000 fősre duzzadt, sok helyen a lakosok kiálltak házaik elé, onnan üdvözölték a menetet, illetve az autók is dudálással fejezték ki szimpátiájukat.

A rendezvény ideje alatt nagyszámú egyenruhás és civil rendőr volt jelen, később a séta során a közlekedési rendőrök lezárták a gépkocsiforgalmat és biztosították a tömeg haladását.

A szabadkai megmozdulás szerda este hét órakor újabb tüntetéssel folytatódik.