„A Momentumot 2015 tavaszán alapítottuk azért, hogy tegyünk Magyarország rendszerszintű problémáinak megoldásáért. Egyenként tehetetlennek éreztük magunkat, de mertünk nagyokat álmodni és létrehoztuk politikai közösségünket.
Decemberben sikerre vittünk egy népszavazási kezdeményezést, mert hiszünk abban, hogy az embereket jobban be kell vonni a jövőnkről szóló döntésekbe, mint az jelenleg történik. Ezért is kezdtünk utána országjárásba, hogy a helyi közösségek is elmondhassák, mik azok a problémák, amikre nem fektet kellő hangsúlyt a politika.
Most eljött az ideje, hogy a külhoni magyarokat is megkérdezzük: mit látnak a közösségük legégetőbb kihívásainak, milyen megoldandó ügyek állnak előttünk, milyen szerepvállalást tartanának ideálisnak a magyarországi szereplők részéről, és egyáltalán, hogyan látják a magyar-magyar viszonyt.”

A Momentum csapata április 8-án Szabadkára látogat. Gyere el a Klein House-ba, ismerkedjünk meg, oszd meg velünk meglátásaid, tapasztalataidat!

Program:
17–18 Mindent a Momentumról – Soproni Tamással, a Momentum alelnökével Gyurkovics Virág újságíró beszélget
18–19 Mindent a vajdasági magyarságról – kötetlen beszélgetés a Momentum tagjaival

Szabadkára látogat a Momentum Mozgalom

A magyarországi belpolitikába az olimpiaellenes népszavazási kezdeményezés ügyének felkarolásával, a NOlimpia kampánnyal berobbant, s azóta már párttá alakult Momentum Mozgalom negyvenöt napos országjárása lassan a végéhez közeledik. Nagy meglepetést – és helyenként felháborodást – váltott ki azonban a szervezet bejelentése, amely szerint kiegészítenék azt egy kéthetes „külhoni országjárással”, amelynek egyik állomása április 8-án lesz a szabadkai Klein House-ban.

Nemzetpolitikai momentumok

A magyarországi belpolitikába az olimpiaellenes népszavazási kezdeményezés ügyének felkarolásával, a NOlimpia kampánnyal berobbant, s azóta már párttá alakult Momentum Mozgalom negyvenöt napos országjárása lassan a végéhez közeledik. Nagy meglepetést – és helyenként felháborodást – váltott ki azonban a szervezet bejelentése, amely szerint kiegészítik azt egy kéthetes „külhoni országjárással”, amelynek egyik állomása április 8-án lesz a szabadkai Klein House-ban.