„Az eseménynek vége, az ellenállásnak nincs” – ezzel az üzenettel zárult a tiltakozó megmozdulás a CEU ellehetetlenítésre miatt. Az élőlánc körbevette az Orbán-kormány által bezárásra ítélt egyetemet…

Helyszíni tudósítónk egy képgalériára való fotót és videókat küldött a helyszínről.

 

 

Olvassa el a témával foglalkozó korábbi cikkeinket is:

A CEU Budapesten akar maradni

Az LMP az Alkotmánybírósághoz fordul a lex CEU miatt – közölte a párt két társelnöke, Szél Bernadett és Hadházy Ákos. Mint írták, a CEU ellehetetlenítéséről szóló előterjesztés a párt álláspontja szerint nemcsak elfogadhatatlan és káros, de Alaptörvény-ellenes is. A párt ezért az Alkotmánybírósághoz fordul és kéri a többi ellenzéki párt támogatását a beadványához.

No, a CEU-nak annyi!

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik. A felsőoktatási törvény módosítását százhuszonhárom kormánypárti igen és harmincnyolc nem szavazattal fogadta el az Országgyűlés kedden a kormány kezdeményezésére.

Szemerkényi Réka belebukott a CEU-ügybe

A Magyar Hírlap című napilapnak erősítette meg kedden délután a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium a reggel óta – akkor még csak találgatásként – elterjedt információt, miszerint Szemerkényi Réka washingtoni magyar nagykövetet Szabó László külügyminiszter-helyettes váltja a nyáron. Arról, hogy június végén hazarendelik Szemerkényi Rékát, kedden értesült az ATV.

Kiállnak a CEU mellett a doktoranduszok (is)

„A határon túli magyar doktoranduszközösségek érdekeit képviselő szakmai szervezetek csatlakoznak a Magyar Tudományos Akadémia elnökének és az MTA különböző testületeinek a Közép-európai Egyetem kapcsán eddig közzétett nyilatkozataihoz. Több szempontból is kulcsfontosságúnak tartjuk a Közép-európai Egyetem budapesti jelenlétét” – olvasható az érintett szervezeteknek a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Ezrek tüntetnek a CEU mellett (KÉPGALÉRIA)

Vasárnap délután több ezres tömeg gyűlt össze Budapesten, a Corvinus Egyetem előtt, hogy felvonulással tiltakozzon a CEU-t sújtó tervezett törvénymódosítások ellen. A hírek szerint a felsőoktatási törvény szigorításáról a magyar kormány már hétfőn tárgyalhat. A kabinet előtt lévő módosítási javaslat több pontja ugyanis kifejezetten a Central European Universityt hozná kilátástalan helyzetbe, veszélyeztetve annak létét.