Egy serleg, egy-egy ezüst- és bronzérem, valamint egy ötödik hely a vajdasági magyar sportolók hétvégi mérlege az európai sportpályákon.

A sort a zentai Györe László nyitotta, aki szombaton megnyerte a horvátországi Abbáziában megrendezett futures tenisztornát. Györének ez volt a kilencedik ilyen rangú tornagyőzelme, s hogy a futures már nem az ő szintje, arról az abbáziai verseny is meggyőzhette a Györében kételkedőket, hiszen az egész tornán mindössze egy játszmát veszített el.

Györe László (balról a második) kilencedik futures tornáját nyerte meg a hétvégén

Igaz, az elődöntőben meg kellett izzadnia a sikerért, mert a döntő játszmában a harmadik helyen kiemeltnek, osztrák Michael Linzernek break-előnye volt, de 2:4 után Györe négy játékot nyert zsinórban.

A 21 éves zentai teniszező jelenleg a 196. helyen áll a legfrissebb világranglistán, ami huszonhat hellyel marad el eddigi legjobb helyezésétől. Györe a héten a franciaországi Antipolisban sorra kerülő challenger tornán vesz részt, s az első fordulóban a hazai közönség előtt szereplő, 35 éves Paul-Henri Mathieuvel találkozik, aki a 108. helyet foglalja el a világranglistán, de kilenc évvel ezelőtt 12. is volt.

A magyarkanizsai Nagy Szebasztián a 23 éven aluli birkózók Európa-bajnokságán a 66 kilogrammosok között vasárnap a bronzéremért küzdhetett a Szombathelyen megrendezett tornán, de végül meg kellett elégednie az ötödik hellyel. Nagy a vigaszágon jó teljesítményt nyújtva – betussolva a magyarországi Losonczit – eljutott a bronzmeccsig, ott azonban 1:1 után az ukrán Kozub másodpercek alatt eldöntötte az érem sorsát, s végül technikai tussal megnyerte a mérkőzést.

 

 

Ernyesi Róbert ezüstérmes lett a Szeged együttesével a Bajnokok Ligájában

A vajdaságiak kiváló szereplését a tekézők zárták, közülük is a törökbecsei Ernyesi Róbert, valamint az óbecsei Zavarkó Vilmos, akik a férfitekézők Bajnokok Ligájának mezőnyében állhattak dobogóra.

A zólyombrézói négyesdöntőn Ernyesi és a másik szerbiai, Igor Kovačić a Szeged színeiben ezüstérmesek lettek, miután a döntőben a német Rot Weiss Zerbst 3876:3771 (6:2) arányban a magyarországi csapat ellen, amelynek így nem sikerült megvédenie tavalyi elsőségét.

A döntőben Ernyesin nem múlott semmi, ugyanis a törökbecsei versenyző 691 fás eredményével 4:0-ra legyőzte ellenfelét.

Az óbecsei Zavarkó Vilmos a dobogó harmadik fokára állhatott fel

A bronzéremért megrendezett mérkőzésen a házigazda Sport csapata 3841:3745 (5,5:2,5) arányban nyert a horvát Zaprešić ellen. A világ legjobb tekézőjének tartott Zavarkó a mérkőzés legjobbja volt 680 fás eredményével. A Sport színeiben Zavarkón kívül még egy szerbiai versenyző fellépett: Daniel Tepša szintén győzelemmel járult hozzá a zólyombrézói együttes sikeréhez.