Boško Obradović, a Dveri elnökjelöltje kijelentette, hogy pártjának adatai szerint Aleksandar Vučić kormányfő a szavazatok ötvenegy százalékét szerezte meg, s a nem teljes feldolgozottság mellett ez az arány egyre csökken. „Vučić győzelme ebben a pillanatban nagyon is megkérdőjelezhető, hiszen a nagyvárosokban még nem végeztek a szavazatszámlálással” – mondta Obradović. Hozzátette még: „A Vučićra leadott szavazatok aránya Belgrádban harminc-harmincöt százalék körül mozog, ami jelentősen elmarad a köztársasági arányok mögött.”

 

Obradović követeli, hogy semmisítsék meg a választási eredményeket, és demokratikus módon szervezzenek új voksolást. A Dveri jelöltje elítélte az RTS-t és az RTV-t, mert az erről megtartott sajtótájékoztatóját nem kapcsolták élő egyenes adásba. „Ez is csak azt jellemzi, hogyan működik a médiacenzúra Szerbiában. Ez Vučić Szerbiájának képe” – mondta Obradović.

A Dveri elnökjelöltje beszélt arról is, hogy az választást elcsalták. „Elégedetlen vagyok az eredménnyel, de büszke vagyok annak a 2,38 százaléknyi választópolgárnak az élén, aki volt olyan bátor, hogy szembeszálljon Vučić tirranizmusával. A harc folytatódik” – tette hozzá Obradović.

A Dveri sajtótájékoztatója

„Nagyon várom már, hogy lássam, hogy fog kinézni Vučić kormánya, és ki lesz az új Mirko Cvetković” – fogalmazott sajtótájékoztatóján Boško Obradović.

 

A választási eredményeket itt követheti nyomon folyamatosan:

Elnökválasztás: urnazárás után!

A jelöltek: 1. Saša Janković, a Szerbia félelem nélkül polgárok csoportjának jelöltje, 2. Vuk Jeremić, a Jobban kell polgárok csoportjának jelöltje, 3. Miroslav Parović, a Nemzeti Szabadelvű Mozgalom jelöltje, 4. Saša Radulović, az Elég volt mozgalom jelöltje, 5. Luka Maksimović, a Ljubiša Preletačević Beli – Csak bátran polgári csoport jelöltje, 6.