A választási eredményeket kommentálva Joó-Horti Lívia, a Magyar Mozgalom társelnöke a Szabad Magyar Szónak elmondta: „Ennek a választásnak az volt az igazi tétje, hogy körvonalazódik-e Szerbiában egy olyan politikai erő, amely, mint a vasforgács a mágnes körül, képes összeszerveződni, és összeállni egy olyan tömbbé, amely reális alternatívát jelent a jelenlegi haladó (rém)uralommal szemben, és egy napon képes lesz majd leváltani azt. Az eredmény pedig azt mutatja, hogy igen, létezik ilyen alternatíva, amelyik ezen a választáson letette a politikai névjegyét, és ezen a névjegyen ebben a pillanatban Saša Janković neve áll. Innen kell, és innen lehet tovább építkezni mindazoknak, akik egy normális Szerbiában szeretnének élni a jövőben. Nem lesz könnyű, de ezen az úton kell haladni tovább.”

A társelnök hozzátette még:

„Senki ne higgye és ne gondolja azt, hogy ez a végeredmény az ország lakosságának valós hangulatát és politikai véleményét tükrözi. A megfélemlítés, a zsarolás, a megvásárolt szavazatok tömkelege és a tömeges elvándorlás megtette hatását: egy teljesen hamis és irreális kép alakult így ki Szerbiáról itthon és külföldön is.”

 

„És ha már az imént normális Szerbiáról beszéltem, akkor hadd említsem meg Zenta példáját, ahol a szavazópolgárok többsége a fenti megfélemlítések és zsarolások ellenére is inkább hallgatott a saját lelkiismeretére, mint a felülről érkező pártparancsokra. Zenta azon ritka települések közé tartozik az egész országban, ahol Saša Janković győzött, és ezzel a normalitás világítótornyává vált. Gratulálok Zentának!” – mondta a Szabad Magyar Szónak Joó-Horti Lívia, a Magyar Mozgalom társelnöke.

A Magyar Mozgalom adatai szerint a Zentán leadott 7476 szavazatból Sasa Jankovićot 3156-an támogatták, s ezzel szemben Aleksandar Vučić csak 2947 szavazópolgár támogatta a voksával. Az összes többi jelölt messze lemaradva végzett mögöttük.

 

A választási eredményeket itt követheti nyomon folyamatosan:

Elnökválasztás: urnazárás után!

A jelöltek: 1. Saša Janković, a Szerbia félelem nélkül polgárok csoportjának jelöltje, 2. Vuk Jeremić, a Jobban kell polgárok csoportjának jelöltje, 3. Miroslav Parović, a Nemzeti Szabadelvű Mozgalom jelöltje, 4. Saša Radulović, az Elég volt mozgalom jelöltje, 5. Luka Maksimović, a Ljubiša Preletačević Beli – Csak bátran polgári csoport jelöltje, 6.