A temerini rendőrségnek több polgár és kampánystáb is jelentette, hogy bizonyos személyek a szavazóhelyek előtt győzködik az embereket, hogy a hatos számú jelöltre szavazzanak. Járeken azokat, akik ebbe belemennek, egy helyi kávézóba irányítják, ahol 3000 dinárt kapnak azok, akik az utasításoknak megfelelően szavaznak – írja az Autonomija.info.
A szemtanúk szerint a hatos számot be kell karikázni, Ljubišu Belog Preletačevićet át kell húzni, a többi jelöltet pedig cikkcakkban áthúzni, ezt lefotózni és visszavinni. Ekkor kapják meg a 3000 dinárt.
A hírportál azt írja, a szemtanúk szerint ezt a munkát Dejan Mihaljica haladó párti temerini tartományi képviselő végzi, aki a művelődési és tájékoztatási bizottság elnöke is.
A rendőrség intervenciója után azok a személyek, akik a szavazóhelyek 50-70 méteres körzetében szólították le az embereket, valamivel messzebbre mentek.
Saša Janković temerini kampánystábja is közölte, hogy bűnvádi feljelentést tettek 3000 dinárért történő szavazatvásárlás, a szavazólapok fényképezése és a jelöltek átfirkálása miatt.
Kövesse folyamatosan frissülő közvetítésünket:

Szerbia elnököt választ

A hatalmi koalíció elnökjelöltje Aleksandar Vučić nem sokkal 8 óra után adta le a szavazatát Új-Belgrádban a lánya társaságában. Ha a szavazás során szabálytalanságot észlel, azt a 069/232-19-01 telefonszámon jelezheti. #izbori2017 Naši posmatrači stižu na 450 biračkih mesta širom Srbije. Call centar počinje sa radom.