Nebojša Stefanović szerint a második és harmadik helyezett Luka Maksimović és Saša Janković, „nem feltétlenül ebben a sorrendben”.

A szavazóhelyek zárását követő első nyilatkozatában Stefanović leszögezte: a haladók megvárják, hogy befejeződjön a szavazatok összeszámlálása, mielőtt konkrét adatokat tesznek közzé, s hogy még korai megmondani, milyen lesz a Vučićot követő sorrend. Megvádolta ugyanakkor politikai ellenlábasaikat, hogy megszegték a kampánycsendet, konkrét példaként említve Velimir Ilić, az Új Szerbia elnökének állítását, hogy nem tették lehetővé számára a voksolás, mert neve állítólag nem szerepel a választói névjegyzékben azon a szavazóhelyen, ahol már húsz éve szavaz. Nebojša Stefanović azt állítja, Ilić csak kitalálta mindezt.

A haladók tisztségviselője a kampánycsendsértés és a hamis vádaskodás példájaként említette azt a fotót is, amelyen az SZHP választási plakátja látható a meggyilkolt Zoran Đinđić sírján. Állítása szerint elemezték a felvételt és megállapították, hogy fotómontázsról van szó.

 

A választási eredményeket itt követheti nyomon folyamatosan:

Elnökválasztás: urnazárás után!

A jelöltek: 1. Saša Janković, a Szerbia félelem nélkül polgárok csoportjának jelöltje, 2. Vuk Jeremić, a Jobban kell polgárok csoportjának jelöltje, 3. Miroslav Parović, a Nemzeti Szabadelvű Mozgalom jelöltje, 4. Saša Radulović, az Elég volt mozgalom jelöltje, 5. Luka Maksimović, a Ljubiša Preletačević Beli – Csak bátran polgári csoport jelöltje, 6.