Vuk Jeremić, a köztársasági elnökválasztás egyik jelöltje megköszönte Szerbia polgárainak a támogatást és megállapította, hogy a vasárnapi választáson az ország megtette az első lépést a szabadság felé.

„Köszönöm, Szerbia! Megtettük az első lépést a szabadság elnyerése és a sikeres Szerbia megteremtése felé” – közölte Facebook-posztjában Jeremić, akinek értékelése szerint „országunk polgárainak ezrei egységesek abban a vágyukban, hogy méltóságteljesen éljünk egy biztonságos és rendezett államban, amelyben a munkások dolgoznak, a bírák ítélkeznek, az orvosok gyógyítanak, a politikusok pedig a népet szolgálják.”

Jeremić hozzátette: „Engem a nép jelölt, nem a pártok, ahogyan az az összes többi jelölt esetében történt. Azért jelöltek, hogy vezessem a tisztességes munkáért folyó küzdelmet, amelyet a tudásunk és értékeink alapján szerzünk meg, nem pedig a hatalmi párt könyvecskéjének birtokosaiként” – mondta Jeremić.

 

A választási eredményeket itt követheti nyomon folyamatosan:

Elnökválasztás: urnazárás után!

A jelöltek: 1. Saša Janković, a Szerbia félelem nélkül polgárok csoportjának jelöltje, 2. Vuk Jeremić, a Jobban kell polgárok csoportjának jelöltje, 3. Miroslav Parović, a Nemzeti Szabadelvű Mozgalom jelöltje, 4. Saša Radulović, az Elég volt mozgalom jelöltje, 5. Luka Maksimović, a Ljubiša Preletačević Beli – Csak bátran polgári csoport jelöltje, 6.