Vasárnap délután több ezres tömeg gyűlt össze Budapesten, a Corvinus Egyetem előtt, hogy felvonulással tiltakozzon a CEU-t sújtó tervezett törvénymódosítások ellen. A hírek szerint a felsőoktatási törvény szigorításáról a magyar kormány már hétfőn tárgyalhat. A kabinet előtt lévő módosítási javaslat több pontja ugyanis kifejezetten a Central European Universityt hozná kilátástalan helyzetbe, veszélyeztetve annak létét.

A Facebookon szerveződött vasárnapi demonstrációt az Oktatási Szabadságot csoport hirdette meg: a demonstrálók a Corvinus Egyetemtől (a Fővám tértől) a CEU érintésével vonulnak a Parlament elé, a Kossuth térre. A több ezres tömeg elzárta a Kiskörutat, a demonstrálók CEU-s és EU-s transzparensekkel tüntetnek, miközben azt skandálják: Szabad ország, szabad egyetem!

A törvénymódosítás ellen felszólalt már több magyarországi egyetemi tanszék mellett tizenöt Nobel-díjas tudós, a Magyar Tudományos Akadémia, az amerikai nagykövetség, az amerikai külügyminiszérium, s megfogalmazódott egy, a magyar kormánynak címzett nyílt levél is, amelyet száztizenkilenc amerikai társadalomtudós, történész jegyez.