Bilicki Zoltán, adai polgármester a Facebookon magyar és szerb nyelven kérte meg a község polgárait, hogy a az április 2-ai elnökválasztáson Aleksandar Vučićra, a Szerb Haladó Párt elnökére, a hatalmi koalíció jelöltjére szavazzanak, mert akkor Bilicki és csapata be tudja fejezni azokat a terveket, amelyeket a 2016-os helyhatósági választásokon ígértek meg a polgároknak.

Bilicki a Demokrata Párt tagjaként lett Ada polgármestere, tavaly már független volt, nem sokkal később pedig belépett a Szerb Haladó Pártba. Egyelőre nincsenek információink arról, hogy az elmúlt pár hónapban elhagyta volna az SZHP-t és új pártot keresett volna magának és csapatának.

https://www.facebook.com/zoltan.bilicki/posts/1305288222884065

Időközben Bilicki a nyilvános bejegyzést átállította, hogy csak a saját ismerősei láthassák, így olvasóinknak egy képernyőmásolattal be kell érniük:

Borítókép: Bilicki Zoltán (Facebook)

A VMSZ beolvad a Szerb Haladó Pártba?

A folyamat a terepen kezdődött el, és a VMSZ igyekszik azt maximálisan eltitkolni a nyilvánosság elől. Egy-két helyen azonban mégiscsak kibújt a szög a zsákból. Az egyik ilyen település Ada, ahol a központi pártvezetés úgy döntött – ki tudja, miért, de minden bizonnyal a gyengére sikeredett választási eredmények miatt a tavalyi önkormányzati voksoláson -, hogy feloszlatja a község területén található összes helyi alapszervezetét, azaz az adait, a moholit és a törökfalusit is.