Az utolsó, negyedik forduló nyerteseinek a kisorsolásával péntek este befejeződött a Vedd el a nyugtát és nyerj nevet viselő nyereményjáték. A szerencsés nyerteseket nyolc és fél millió boríték közül húzták ki a népszerű közéleti személyiségek. A négy forduló alatt több érdekesség is történt, ezek közül mindenképpen említésre méltó a Fiat 500L személygépkocsival kapcsolatos eset, ugyanis volt olyan család, amely megnyerte az autót, azonban mivel a kiskorú gyermeke szerepelt a címzettnél, 18 éven aluliak pedig nem vehetnek részt a szerencsejátékban, az autónak másik gazdája lett.

Nyert egy autót – de mégsem

Még ha kedves gesztusnak is tűnik, de ne küldjünk a kiskorú gyerekünk, unokánk nevében leveleket nyereményjátékokra. Ezt elsősorban azoknak ajánljuk a figyelmébe, akik épp „küldözgetik a számlákat” az aktuális Fogd a számlát és nyerj játékba. Március 18-án lesz a játék következő fordulója, de még most is az első húzásról beszélnek sokan.

A nyereményjáték legnagyobb nyertesének a blacei községet tartják, ugyanis az ottani lakosok két lakást, mikrohullámú sütőt, táblagépet és telefont is nyertek.

„Az utolsó sorsolásnál a speciálisan erre a célra kialakított medencében nyolc és fél millió boríték volt. Az adatok alapján Szerbia felnőtt lakosságának egy negyede vett részt a nyereményjátékban, vagyis az ország 25 százaléka játszott, míg Szlovákiában a hasonló nyereményjátékban mindössze 10 százalék volt a részvétel” – mondta az RTS-nek Ivan Radak, a Nemzeti Helyi Gazdaságfejlesztési Ügynökség (NALED) tagja.

A legtöbb borítékot a belgrádiak küldték be, összesen 2,4 milliót, az újvidékiek 380 000-et, a kragujevaciak pedig 260 000 adtak fel a postán. Ha a beküldött borítékokat a lakosság számához viszonyítjuk, akkor a legnagyobb részvételi arány Bela Palankán volt, utána Dimitrovgrad, Plandište, Fehértemplom és Golubac következik, ami azért fontos, mert az első tizenkét helyezett város ingyenes wi-fi hálózatot kap, az első öt helyezett város pedig 20 000 euróval gazdagodik, amelynek sorsáról a helyi lakosok döntenek majd.

Egy polgár volt, akit kétszer is kisorsoltak, először egy gyümölcscentrifugát, másodszor pedig egy tabletet nyert, s olyan is akadt, aki nem akarta átvenni a nyereményt.

„Egy asszonynak nem kellett a hűtőszekrény, mert nem tudta hová tenni. Természetesen neki később kézbesítjük a terméket. A negyedik fordulóban az egyik polgár egy rosszul megcímzett borítékkal nyerte meg a Fiat 500L személygépkocsit. Ő a Szerbiai Autós-motoros Szövetség (AMSS) címére küldte el a tíz nyugtát, azonban az mégis megérkezett a helyes címre, s végül egy autót ért” – mondta Radak.

Mint arról korábban írtunk, a harmadik forduló során Magyarkanizsára került egy személygépkocsit, a negyedik fordulóban pedig két topolyai és egy pacséri személy lett egy Fiat 500L személygépkocsival gazdagabb.

Magyarkanizsára is jutott egy Fiat 500L

Szombaton este a Szerbiai Rádió és Televízió élőben közvetítette a Vedd el a nyugtát és nyerj nyereményjáték második sorsolását. A 178 nyeremény összértéke 24,5 millió dinár volt. A belgrádi lakást a blacei Zorica Spasić nyerte, míg a tizenkét darab Fiat 500L személygépkocsi közül az egyik Magyarkanizsára került.

és

Topolyára két, Pacsérra egy Fiat 500L személygépkocsi jutott

Péntek este kisorsolták a Fogd a nyugtát és nyerj! nyereményjáték negyedik fordulójának nyerteseit. A nyereményjáték utolsó fordulójában összesen 208 nyeremény talált gazdára. A nyertesek névsorát három napon belül megjelentetik az RTS honlapján, valamint a Politika napilapban.