Amikor Saša Janković és Vuk Jeremić, ellenzéki elnökjelöltek azt nyilatkozták az AP hírügynökségnek, hogy az 1990-es évektől kezdődően soha ilyen piszkos választási kampány még nem zajlott Szerbiában, akkor Aleksandar Vučić, a hatalmi koalíció elnökjelöltje azzal tromfolt, hogy az ő részéről a kampány patyolat tiszta volt. Vučić minden bizonnyal elfelejtette, hogy az Informer című bulvárlapban milyen cikkek jelentek meg Saša Jankovićról és Dušan Ivkovićról, valamint azt is, hogy az ő párttársa által aláírt közleményben az állt, hogy Vuk Jeremić felesége a szerbiai drogmaffia vezetője.
Vučić és stábja még egy lapáttal rátett a néphülyítésre a kampánycsend előtt, amikor a Happy Televízióban vendégszerepelt. Amikor a miniszterelnök mögött ülő fiú rosszul lett, Aleksandar Vučić bácsfeketehegyi (feketicsi) önmagát és Supermant idézve ugrott fel és igyekezett segíteni, miközben odakiabált a műsorvezetőnek, hogy szakítsa meg a programot.

https://www.youtube.com/watch?v=rGiYsZLpgBc

De az ember gyarló, mindenben a hibát keresi, a kákán is képes csomót találni, s pont ennek a magatartásnak esett áldozatául a miniszterelnök, ugyanis kiderült, hogy a fiú, aki a felvételek szerint éppen eszméletét vesztette, s akit Vučić felpattanva a kényelmes fotelből meg szeretett volna menteni, nem más, mint az a színész, aki a miniszterelnök repülőgépes kampányvideójában is szerepelt.

De a kukacoskodóknak ez sem volt elég, tovább keresték az ismerős arcokat, és kiderült, hogy a színész mellett ott ül egy színésznő is, aki szintén szerepelt a Vučić-kampányvideóban. Hogy minek kellett a két színész Vučić mögé, ezt már tényleg csak a kampánystáb tudná megmondani, és azt is, hogy az egész jelenetet megrendezték, vagy akadtak benne valósághű elemek is.

Nem sokat lehet ehhez a történethez hozzáfűzni, de talán a meggyilkolt miniszterelnök, Zoran Đinđić gondolata ideillik:

„A médiával történő eszeveszett visszaélés a legbiztosabb jele annak, hogy a hatalom fél.”

Vajon ki vette meg a szerbiai napilapok kampánycsend előtti címoldalait?

Március 30-án éjfélkor kezdődik a kampánycsend, vagyis a nyomtatott napilapoknak ma (csütörtökön) volt az utolsó alkalmuk, hogy elvégezzék az agymosást még azon olvasók fejében, akiknél erre szükség van. A Magyar Szó ezt úgy oldotta meg, hogy a lap jogásza, Erdődi Edvina által készített, a Jó Reggelt Vajdaság trollportálon megjelentetett interjút közölte le egy teljes oldalon, vendégszövegként feltüntetve.