A Készenléti Rendőség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást két szerb állampolgárral szemben. A férfiak utánfutós személyautójukkal 2017. március 29-én 18 óra 30 perckor jelentkeztek belépésre Röszke Határátkelőhelyen. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei, valamint a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai a jármű ellenőrzése alkalmával átalakítás nyomait vették észre az utánfutó padlózatán, ezért azt átvizsgálták. A padlózat megbontását követően láthatóvá vált, hogy a gyárilag kialakított fém vázhoz további megerősítő fémlemezt hegesztettek. Az utólagosan kialakított rejtekhelyen a szemle során 119 csomagban, összesen bruttó 62,414 kilogramm kábítószer-gyanús anyagot találtak a rendőrök.

Az elvégzett gyorsteszt szerint a lefoglalt anyag marihuána, amelynek hatóanyag-tartama, súlya alapján feltételezhetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A kábítószer feketepiaci értéke 124 millió forint (400 ezer euró).

A nyomozók a szerb állampolgárokat elfogásukat követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. Velük szemben a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja. (Police.hu)