Az április 2-ai elnökválasztás előtti kampánycsend csütörtökön éjfélkor kezdődik és a szavazás végéig, egészen pontosan a szavazóhelyek bezárásáig, vagyis április 2-án 20 óráig tart. A kampánycsend ideje alatt tilos kampányrendezvényt szervezni és választási reklámanyagokat osztogatni, plakátolni, valamint a közvélemény-kutatások közlését is tiltja a törvény.

Április 2-án reggel hét órától, a szavazóhelyek nyitásától este nyolc óráig a tájékoztatási eszközök közölhetik, hol és mikor szavaztak a jelöltek, közéleti személyiségek, de nyilatkozatokat tilos megjelentetni. A kampánycsend alatt lehetőség van közzétenni, hogyan alakul a részvétel, s ezen kívül az illetékes köztársasági szervek és civil szervezetek tájékoztatását arról, hol és hogyan tudnak a polgárok szavazni.

A szavazóhelyiségeken és azoktól 50 méteres távolságon belül tilos bármilyen politikai szimbólum és propagandaanyag kitűzése. Amennyiben ezt a rendelkezést nem tartják tiszteletben, a választási bizottságot fel kell oszlatni és a szavazást meg kell ismételni.

Ha érdekli, a szerbiai napilapok címoldalai milyen köntösbe bújtak a kampány utolsó napján, itt elolvashatja:

Vajon ki vette meg a szerbiai napilapok kampánycsend előtti címoldalait?

Március 30-án éjfélkor kezdődik a kampánycsend, vagyis a nyomtatott napilapoknak ma (csütörtökön) volt az utolsó alkalmuk, hogy elvégezzék az agymosást még azon olvasók fejében, akiknél erre szükség van. A Magyar Szó ezt úgy oldotta meg, hogy a lap jogásza, Erdődi Edvina által készített, a Jó Reggelt Vajdaság trollportálon megjelentetett interjút közölte le egy teljes oldalon, vendégszövegként feltüntetve.