A napokban egyre több helyről tájékoztatták a Prosperitati Alapítvány munkatársait arról, hogy az Alapítvány által a 2016. év végén kiírt pályázatok elbírálását követően meghirdetett eredmények ismeretében egyes szállítók megemelik a vásárolni kívánt eszközök árát. Ennek kapcsán az Alapítvány a következőre hívja fel a Pályázók és a szállítók figyelmét:

1. A Pályázó feladata és felelőssége a szállító kiválasztása.
2. Az előszámla érvényességi időszakában a szállítónak kötelessége szavatolni a felkínált feltételeket.
3. A szállító indoklás nélkül nem változtathatja meg az ajánlatban szereplő feltételeket, így a vételárat sem.
4. A szállító nem buzdíthatja a Pályázót törvényszegésre, azaz nem kötelezheti őt arra, hogy akarata ellenére, a hivatalos pénzforgalmon kívül, könyvelési dokumentumok nélkül fizesse ki a vásárolt eszköz egy részét.
5. Amennyiben az előszámlán a vételár devizaárfolyamhoz kötött, az árfolyamkockázat a Pályázót terheli.
6. Amennyiben a szállító nem tartja fenn az eladási feltételeket, s az új feltételek a Pályázónak nem felelnek meg, jogában áll szállítót változtatni vagy a szerződéskötéstől elállni.
7. Amennyiben a Pályázó elfogadja a módosított feltételeket, s a vételár eltér az előszámlán szereplő összegtől szükséges új előszámlát kiadni, s az alapján megkötni a támogatói szerződést és a szállítói szerződést, ezt időben kell jelezni az Alapítvány területileg illetékes irodájában.
8. A támogatási szerződés az előzőleg leadott érvényes előszámla alapján készül el, az aláírt támogatási szerződés alapján köti meg a Pályázó és a szállító a szállítói szerződést, ami kötelező az aláíró felekre nézve.
9. Amennyiben a szállító nem teljesíti szerződésben vállalt kötelezettségeit a Pályázó felé, az Alapítvány kizárhatja a szállítót a pályázás folyamatából, amely vonatkozhat minden tárgyra, ahol a szállító megjelenik.

Sikeres projekt megvalósítást kívánunk!

Prosperitati Alapítvány Sajtószolgálata