Saša Janković elnökjelölt jogi ügyekkel foglalkozó csapata kedden közölte, hogy valódi bizonyítékok állnak a rendelkezésükre, amelyekkel bizonyítani tudják a választói jog megsértését. A jogi ügyekkel foglalkozó stáb sajtótájékoztatón jelentette be, hogy egyes polgároktól azt kérték, írják alá, hogy Aleksandar Vučićra, a hatalmi koalíció jelöltjére szavaznak majd az április 2-ai elnökválasztáson. Ha a polgárok hajlandóak az ügyészség előtt tanúskodni, akkor minden bizonnyal büntetőjogi eljárást indítanak az ügyben.

A jogi stáb vezetője, Vesna Rakić Vodinelić elmondta, hogy a Lasta utasszállítással foglalkozó cégnél dolgozó két nő vallomása a birtokukban van, akiktől nyomásgyakorlás után azt kérték, írják alá, hogy az elnökválasztáson a hatos szám alatt szereplő Aleksandar Vučićra fognak szavazni. Akik nem voltak hajlandóak aláírni, azok közölték, nagyon valószínű, az új munkahelyi besorolásban már nem lesz számukra hely, megszüntetik a munkahelyüket.

Rakić Vodinelić szerint a Lasta vállalat autóbuszsofőrjei közölték, hogy meghatározott számú autóbuszt a Szerb Haladó Párt kampányrendezvényére irányítottak, s emiatt több járatot töröltek, köztük a göteborgit, a genovait…

„Ha a kijelentéseik igazak, márpedig számomra úgy tűnt, hogy valóban azok, akkor az ügyészségnek lenne mivel foglalkoznia, azonban ez az emberektől függ, akik nagyon magas árat fizetnének a tanúskodásért, ugyanis elveszítenék a munkájukat” – mondta Rakić Vodinelić.

Miloš Marković ügyvéd elmondta, hogy eddig kézzelfogható bizonyítékokkal rendelkeznek a választási jog megsértéséről, s legtöbb esetben az állami vállalatoknál és az önkormányzatoknál történnek törvénysértések.