Még mindig nem tudni, hogy ki fogja üzemeltetni a zentai olimpiai medencét az idén nyáron: a Zenta Vízilabdaklub 12 év után tavaly szeptemberben levélben tájékoztatta Ceglédi Rudolf polgármestert, hogy „köszöni szépen, ennyi volt”, a jövőben nem kívánják egy évre bérbe venni és üzemeltetni a medencét.

A Magyar Szó cikke – a lapban az utóbbi időben nemigen tapasztalt – kemény hangnemet ütött meg a várost irányító Szerb Haladó Párt tagjaival, különösen Danilo Popov, ifjúsággal és sporttal megbízott tanácsossal szemben, akit „okostojás” jelzővel illet az írás szerzője.

És lesz-e kék medence?

A Zenta Vízilabdaklub 2004-ben kapta meg a kék medence üzemeltetési jogát. A főleg nyári fürdőzésre használt objektum berendezései akkor használhatatlan állapotban voltak, de a klubnak két hét alatt sikerült megjavítani az elromlott részeket, s azóta a lehetőségekhez mérten szinte tökéletes vízminőséggel és rendezett környezettel szolgálta a polgárok igényeit.

Ceglédi Rudolf, Zenta város polgármestere: Nem különítettünk el pénzt a költségvetésből az olimpiai medence felújítására

A cikkből kiderül, hogy a medence működtetésére a pályázatot még mindig nem írták ki, s mivel a szomszédos Adán a fürdőidény legtöbbször már májusban elkezdődik, ebből is látszik, hogy a zentai városvezetés már késésben van. Ceglédi Rudolf az interjúban jelezte, hogy ezúttal nem egy, hanem öt-tíz évre adnák bérbe a medencét, s arra a kérdésre, mi történik akkor, ha a pályázatra senki nem jelentkezik, a város első embere nemes egyszerűséggel csak annyit felelt:

„Akkor utasítom a két zentai közvállalatot, hogy üzemeltesse a medencét…” – vagyis a Kommunális és az Elgas Közvállalat működteti majd a medencét.

Az is gond, hogy az olimpiai medencét be kellene festeni és ezen kívül még nagyon sok tennivaló akad, azonban az önkormányzat az idei költségvetéséből erre egyetlen egy dinárt se nem irányzott elő. A polgármester azt szeretné, ha a felújításokat a jövendőbeli üzemeltető végezné el, az önkormányzat pedig a bérbeadás összegéből levonná azokat (ez vicc is lehetne, de nem az).

A 33 méteres medence 2014 augusztusa óta csak saját felelősségre használható

A város korábbi alpolgármestere, Borbély Ferenc 2014 augusztusában használaton kívül helyezte a kisebb, 33 méteres medencét, s azt mindenki csak saját felelősségére használhatja, így a zentaiak és a környékbelieknek, valamint az úszóknak, a vízilabdásoknak és a búvároknak csak az olimpiai medence marad, feltéve, ha:

– kiírják a pályázatot

– lesz jelentkező

Ha nem, akkor pedig a zentai két közvállalatra hárul a medence üzemeltetése.

Amíg a zentai medence helyzete megoldódik, nézegessék azokat a látványterveket, amelyek egyszer már nagy népszerűségnek örvendtek a közösségi oldalakon: