Három éremmel gazdagították gyűjteményüket a szerbiai versenyzők a Szombathelyen megrendezett, nemzetközi mezőnyt felvonultató Polyák Imre birkózó emlékverseny második napján. A szerbiai válogatott tagjai közül a két zentai, Nemes Máté és Frísz Krisztián, valamint a belgrádi Aleksandar Maksimović is dobogóra állhatott a Magyar Nagydíjon.

Az 59 kilogrammosok között a zentai Frísz Krisztián a negyeddöntőben 8:6-ra nyert az iráni Kargar Alizera ellen, a négy között pedig a magyarországi Andrási Józsefet technikai tussal győzte le. A súlycsoport döntőjében Fríst 4:3-as vereséget szenvedett a japán Kimicsiro Humita ellen.

A 71 kilogrammosok versenyének végén Nemes Máté és Aleksandar Maksimović is dobogóra állhatott: előbbi bronz-, utóbbi ezüstérmes lett. Nemes a selejtezőben a japán Jamamotót győzte le 5:0-ra, majd a negyeddöntőben válogatottbeli társától, Maksimovićtól veszített, miután a küzdelmük 1:1-es döntetlennel ért véget, de mivel a belgrádi versenyző szerzett utoljára pontot, így ő jutott a négy közé. Nemes a vigaszágon előbb a horvát Etlinger ellen nyert, aki sérülés miatt feladta a küzdelmet, majd a bronzmérkőzésen 6:2-re győzött a francia Evrik Nikoghossian ellen. Maksimović az elődöntőben a már említett francia ellen 8:0-ra nyert, a döntőben azonban sima, 6:0-s vereséget szenvedett a magyarországi Korpási Bálinttól.

A Magyar Nagydíj első napján az Eb-ezüstérmes Nemes Viktor a 75 kilogrammosok között bronzérmes lett.

A 80 kilogrammosok versenyét is magyar versenyző nyerte meg: Bácsi Péter remek birkózással valamennyi ellenfelét magabiztosan győzte le. A 98 kilogrammosok között a magyarországi Kiss Balázs a harmadik helyért megrendezett mérkőzésen 5:1-re nyert a szerbiai színekben versenyző Michail Kaiaia ellen, aki így végül ötödik lett.

Borítókép: Nemes Máté (balról) és Aleksandar Maksimović (jobbról) a szerb válogatott szövetségi kapitányával, Sztojan Dobrevvel