Néhány héttel ezelőtt gyűjtést indított az Auróra zenekar Szilágyi István színész részére. A Keménykalap és krumpliorr című ifjúsági filmsorozat Lópici Gáspárjaként ismert színész nehéz anyagi helyzetben él, a zenekar pedig egy alkalmi pólót bocsátott áruba, azzal a céllal, hogy a bevételt a színésznek adja.

Az akció sikeres volt, 660 pólórendelés érkezett, amiből 3,3 millió forint jött össze.

A részletekről így számolt be a zenekar:

„Kedves támogató, kedves barátunk!

Először is engedd meg, hogy kifejezzük és tolmácsoljuk a zenekar és Pityi bácsi háláját. Megható, hogy egy felhívás ennyi Ember jóindulatát, segítő szándékát eredményezte.

Most, hogy a rendelések zöme beérkezett és feldolgozásra került, elkezdődött a támogatói pólók gyártása. A tervek szerint a héten elkészülnek és a kiszállítás is folyamatos lesz. A csomagokat utánvételesen küldjük, az ellenértékük pedig egy elkülönített számlára kerül. Erről a számláról fogjuk a szükséges étkeztetési, gondozási, lakhatási költségeket szoros elszámolással utalni, fizetni.

Egy támogatói szerződésben rögzítjük, hogy a befolyt összeget milyen formában és mire költjük. Ezzel szeretnénk biztosítani jó előre azt a kontinuitást, amely érezhető változást hoz Pityi bácsi életében és jövőképet ad számára.”

A tervek szerint április 28-án Budapesten a Prága Sörházban (VII. Kertész u. 3.) egy rendhagyó Auróra akusztikus koncert keretein belül adjuk át az adományról szóló szerződést a Művész Úr részére. Remélhetően az egészségi állapota megengedi, hogy eljöjjön.

Köszönjük és büszkék vagyunk Rád, hogy segítettél, részese lettél egy nagyszerű dolognak! Ne feledd, mindig van a közeledben valaki, akinek szebbé teheted a jelenét, jövőjét egy szóval, érintéssel, jóindulattal!

Tisztelettel: Auróra zenekar.”

Mit is mondjunk? Emeljük kalapunkat a zenekar előtt.

Emlékezzünk meg a legendás filmes alakításról is:

https://www.youtube.com/watch?v=bu8X1A9J5to