Úgy néz ki, nem nagyon viselhette el Aleksandar Vučić a tényt, hogy egyik ellenlábasa Saša Janković mellett az Apel100 elnevezésű kezdeményezés keretében végül nem száz, hanem több ezer közismert közéleti személyiség állt ki.

Közülük a vajdasági magyarok számára talán legismertebbek Dušan Ivković kosárlabda legenda, Kornelije Kovač zenész, Nikola Kojo, Nebojša Glogovac és Nikola Đuričko színművészek, Dragoljub Ljubičić Mićko az Indexovo Pozorište nevű komikus társulat tagja, Predrag Koraksić Corax karikaturista és Branka Prpa történész, az 1999-ben meggyilkolt Slavko Ćuruvija özvegye.

Éppen ezért egy héttel a választások előtt A jobb Szerbiáért elnevezéssel jelent meg egy kiáltvány, amelyet összesen 650 művész, közszereplő és sportoló írt alá.

A kiáltvány szövege szerint az aláírók vágya, hogy stabil országban éljenek, amely hidakat emel a szomszédok felé, amely az európai úton halad, de a legjobb együttműködést alakítja ki Kínával és Oroszországgal is.

A kiáltvány aláírói közül a magyarok számára elsősorban Arkan özvegye, a nemzet háborús csalogánya Ceca Ražnatović, valamint a sportolók nevei lehetnek ismerősek, ugyanis köztük vannak Dragan Džajić és Vladimir Petrović Pižon egykori labdarúgók, Vladimir Batez röplabdázó, Goran Grbović, Nebojša Ilić, Nikola Peković, Boban Marjanović, Zoran Jovanović és Milan Gurović kosárlabdázók vagy Nenad és Predrag Peruničić egykori kézilabdázók.

Ami azonban érdekesebb, a listán akad néhány magyar név is. Akiknek a neve utal rá, hogy magyar kötődéssel rendelkeznek, ők prof. dr. Edita Stokić, nagykikindai születésű, újvidéki orvos, egyetemi tanár és prof. dr. Ilona Mihajlović újvidéki egyetemi tanár. Akik pedig minden bizonnyal magyar gyökerűek: Halasi Tibor újvidéki egyetemi tanár, Bálint Béla, zentai származású belgrádi egyetemi tanár, Puskás László aki a haladó párt legismertebb magyar tagja, belgrádi egyetemi tanár, akinek a neve felmerült tavaly nyáron egészségügyi miniszterként, Vickó Ferenc, egyetemi tanár, orvos, egészségügyi államtitkár és végül két sportoló: Nemes Viktor zentai birkózó és Saghmeister Gábor motoros rally versenyző.

Értesüléseink szerint a listán szereplő személyek nem mindegyike írta alá a kiáltványt önként és dalolva, voltak akiket valamilyen módon „motiváltak”.