A Facebookon egy hozzászóló azt a kérdést tette fel Pásztor Bálintnak, a VMSZ köztársasági képviselőjének, hogy: Mikor jön a szabadkai színházba? A szépen becsomagolt kérdéssel a kérdező arra szeretett volna választ kapni, mikor épül fel a színház. Pásztor Bálint válasza így hangzott: „Az utolsó 3 évben 200 millió dinárt biztosítottunk rá az országos költségvetésből. Az azt megelőző 6 évben 0 dinárt adott rá az előző kormány”.

Pásztor Bálint szerencsétlenségére ugyanazon a napon, amikor ő közölte, hogy 2007. és 2013. között az előző kormány nulla dinárral támogatta a színházépítést, Szabadkára látogatott Vladan Vukosavljević, művelődési és tájékoztatási miniszter, aki a Pannon Televízió tudósítása szerint a következőket mondta:

  • – Információink szerint a Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium 2006 és 2013 között 270 millió dinárt különített el erre a projektre, az elmúlt két évben pedig 35-35-öt, majd további 70-et.

Nulla vagy 270 millió dinár? – ez itt a kérdés. Ugye nem baj, ha mi a miniszternek hiszünk, nem pedig Pásztor Bálintnak, akinek az a kijelentése is megkérdőjelezhető, hogy az utolsó három évben 200 millió dinárt biztosítottak az országos költségvetésből a színház építésére, mivel a miniszter adatai szerint ez 140 millió dinár.

Úgy tűnik, a VMSZ köztársasági képviselője már a miniszter meghazudtolásától sem riad vissza, csak azért, hogy dicsőítse a jelenlegi kormányt és lejárassa a korábbi államvezetést.