Az április 2-i elnökválasztásokat sokan szerencsejátékként élik meg, sok fogadóirodában lehet tippelni a győztesre és vannak, akik több millió dinárt tesznek fel kiválasztottjukra.

A legalacsonyabb kvótát a legerősebb jelölt, Aleksandar Vučić után fizetik, az ő szorzója 1,03 ami azt jelenti, hogy 100 dináros téttel 103 dinárt nyerünk. Saša Janković esetében ez 35, Vuk Jeremićnél pedig 40. A legnagyobb ugrást Ljubiša Preletačević Beli hajtotta végre, akinek a kezdeti 900-ról 100-ra csökkent a szorzója.

A fogadóirodák a téteket több tényező figyelembevételével alakítják ki, úgymint a specializált ügynökségek közvélemény-kutatása, a begyűjtött nem hivatalos információk, a médiában megjelenő tények illetve a polgárok befizetései alapján is.

„Ez egyfajta felmérés és egy kifejezetten jó felmérés, és talán ez a mi előnyünk, hiszen az emberek azzal, hogy eljönnek és fogadnak a választásokra, kifejezik véleményüket és arra pénzt tesznek. A hagyományos felméréseknél gyakran megtörténik, hogy az emberek azt nyilatkozzák, amit szerintük a kérdező hallani szeretne, itt viszont amit ők gondolnak” – mondta az N1 tévének Dušan Latković a Mozzart fogadóirodából.

Arról nem kívántak nyilatkozni, hogy eddig mennyi pénzzel fogadtak az emberek a választásokra, annyit lehet tudni, hogy van, aki több millió dinárt befizetett saját favoritjára.