A Szerb Haladó Párt elnöke, Aleksandar Vučić, aki jelenleg a miniszterelnöki pozíciót tölti be a szombat délben Újvidéken megtartott kampányrendezvényén közölte, hogy a hatalmi koalíció egyik aktivistája plakátragasztás közben elhunyt.

Az éjjel egyik aktivistánk életét veszítette, miközben plakátokat ragasztott. Milivoje Gajić, nyugodjon békében a szerb földben” – mondta Vučić, aki nem árult el több részletet a halálesetről. Az N1 televízió értesülései szerint az aktivista akkor veszítette életét, amikor a Belgrád-Újvidék autópályán Ópázova közelében próbált meg átszaladni az út egyik feléről a másikra.

Vučić a beszédjében kihangsúlyozta, a nyugdíjak és a bérek az idén olyan magasak lesznek, mint még soha nem voltak, s ez a folyamat évről vére folytatódni fog. A kampányrendezvényen jelen voltak a hatalmi koalíciót alkotó pártok vezetői, Ivica Dačić, Rasim Ljajić és Pásztor István is.

Vučić szerint Szerbiát ma a régióban és a világban is megbecsülik, mert sikeresen hajtja végre a gazdasági reformokat, azonban ezt az ő politikai ellenfelei hazugságokkal és rengeteg pénz befektetésével megpróbálják elrontani.

Fotók: Moj Novi Sad

Kinek lesz kampányrendezvénye Újvidéken?

Szombaton délelőtt tizenegy óra körül folyamatosan érkeztek a buszok a székvárosba. A címben feltett kérdés költői, ezért inkább mi magunk adjuk meg a választ: Aleksandar Vučić 12 órakor Újvidéken tartja kampányrendezvényét. Jó ebédhez szól a nóta: Borítókép: Jelena Stamenković (Facebook)

Ha lemaradt volna Vučić szabadkai kampányrendezvényéről, ne bánkódjon, itt mindent megtalál:

A nagy Vučić-dosszié

Igen, a Szerb Haladó Párt kampánystábjában (és, felettébb sajnálatos módon, a Vajdasági Magyar Szövetség vezetésében is…) értékelik ezekben a napokban, hogy mennyire bizonyult jó ötletnek most keddre Szabadkára megszervezni Aleksandar Vučić nagygyűlését. A radikális emlőről sarjadt, de időközben nagyon-nagyon haladóvá vált kormányfő üzemrészleget avatott, munkahelyeket ígért, s arról beszélt, hogy a lehető legnagyobb jólét, talán épp maga a hamisítatlan (és hamisíthatatlan…)