„Én kértem meg, hogy pihenjen egy kicsit, mert nem fogja bírni az iramot. Janković mindössze négy órát aludt, ezért most én állok itt helyette, és én kérem Önöket, hogy Saša Jankovićra, a legjobb jelöltre szavazzanak az április 2-ai elnökválasztáson” – mondta szombat délelőtt Zentán Dušan Ivković, háromszoros Európa-bajnok kosárlabdaedző, aki hozzátette, mivel pénteken este kisorsolták az elnökválasztás sorszámait, és Jankovićé lett az egyes, ezért ő már szombat este az állami televízióban ismertetheti a programját. Ivković arra kérte a zentaiakat, az egyes sorszámot karikázzák be, mivel a szerb alkotmányban az ország elnökéről szóló leírásnak Saša Janković maximálisan eleget tesz.

Ivković kiemelte, nem kell hinni az előre megrendelt közvélemény-kutatásoknak, mivel azok nem tükrözik a valóságot.

„Ezek Teslát is felakasztanák”

„Nem Saša Janković, hanem a szerbiai polgárok érdekét képviselemˮ – mondta a világ egyik legjobb kosárlabdaedzőjének tartott Dušan Ivković az N1 televíziónak, s hozzátette, az ő meglátása szerint a lemondásban levő ombudsman az alkotmányban foglaltak szerint a legmegfelelőbb ember Szerbia elnöki posztjára.

A Szabad Magyar Szónak a Saša Janković stábjától kapott információi alapján a korábbi polgári jogvédő kora délután Szabadkán vesz részt a kampányrendezvényen, utána pedig a savamalai városnegyedben szól a polgárokhoz.

Borítókép és fotók: Nagy Zoltán