Pénteken este a Köztársasági Választási Bizottság (RIK) sorsolással határozta meg az április másodikai elnökválasztáson induló jelöltek sorszámát.

Az elnöki posztra pályázók közül többen is a Twitteren reagáltak a sorsolásra. Boško Obradović, a Dveri jelöltje az NSPM twittjét másolta ki, amely tényszerűen közli az adatokat: Janković az egyes, Jeremić a kettes, Vučić a hatos…:

 

Vojislav Šešelj, a Szerb Radikális Párt (SRS) jelöltje a Twitteren annyit írt: A nyolcas a nyerő.

 

Nenad Čanak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga elnökjelöltje, aki az utolsó sorszámot, a 11-est kapta, érthetően csalódott volt. Bejegyzéséből is ez tükröződik vissza: Amikor valamit Belgrádban sorsolnak ki, akkor Vajdaság az utolsó helyen van. A lottósorsoláson viszont volt hetes, a nyertes belgrádi községből való és 1 850 000 euróval gazdagodik.

Luka Maksimovićon, vagyis Ljubiša Preletačević Belin eddig jól szórakozott az ország, pénteken azonban elég furcsa megnyilatkozásai voltak, ami miatt minden bizonnyal esni fog a népszerűsége . Beli a Facebookon cirill betűkkel csak annyit írt: Kiváló ötös, puszil a bácsi!

 

ОДЛИЧАН ПЕТ љуби чика !

Posted by Ljubiša Preletačević Beli on Friday, March 17, 2017

 

Az Elég volt (Dosta je bilo) mozgalom elnökjelöltje, Saša Radulović a négyes sorszámot kapta, a DJB pedig nemes egyszerűséggel egy négylevelű lóherét tett közzé.

 

Saša Janković, korábbi polgári jogvédőnek jutott az egyes sorszám, s Janković stábja egy piros alapon fehér egyest tett közzé a Twitteren, s annyit írtak, hogy ők ezen semmit nem szeretnének változtatni…

A sorsolásról az elnökjelöltek közül eddig Aleksandar Vučić, Vuk Jeremić, Milan Stamatović, Aleksandar Popović és Miroslav Parović nem mondott véleményt.