Újvidéken, a Gimnázium utcában ismeretlen okokból három munkás csütörtök folyamán lefestette a város legismertebb falfestményét. A 2009-ben készült óriási falfestményt egy francia fiatalember, művésznevén Remed készítette újvidéki graffitisek segítségével. A világhírű street art művésznek monumentális műveit világszerte ismertek.

Az újvidéki falfestményen egy óriási fekete lény szerepelt, aki marionett bábokat tart a kezében. A jelenetben a bábok éppen levágják magukat a zsinegekről. Az átadón 2009-ben Remed azt nyilatkozta, a falfestmény az embert és az őt irányító erőket jelképezi, valamint ennek a béklyójából való szabadulást.

A munkások, akik mintegy óra leforgása alatt lefestették a falfestményt, munkaruhájukon nem viseltek logót, így nem tudni, mely vállalat megbízásából végezték el a munkát. A munkálatok miatt elégedetlenkedő kérdezősködő újvidékieknek azt válaszolták, a régi falfestmény helyén egy másik alkotás kap majd helyet. A 021-es rádió nem kapott a városi hivatalból semmilyen információt, ki és mi okból tüntette el a falfestményt, amelyet 8 évvel ezelőtt a város finanszírozott.

A munkásoknak viszont igazuk lett, péntekre virradóra egy graffiti díszítette a frissen meszelt falat, egy óriási pénisszel üzent valaki a falfestmény eltávolítójának.