Néhány napja jelent meg a Facebook közösségi oldalon a Drugi krug vagyis Második forduló elnevezésű oldal, amely egy országos gerillaakciót népszerűsít. Drugi krug feliratú öntapadós matricáikkal ragasztgatták teli Szerbia számos városának plakáthelyeit és más felületeit.

Az akció üzenete: a jelenlegi hatalom leváltásának, Vučić választási vereségének előfeltétele, hogy ne tudjon nyerni az első fordulóban, hanem sor kerüljön a második körre is, ahol ellenfele mögé felsorakozhat az ellenzék jelentős része és így megfordíthatóak lesznek az arányok, feltéve, hogy az ellenjelölt nem Vojislav Šešelj lesz.

Az akció kezdetben szimpátiát váltott ki sokaknál, később azonban voltak, akik arra gyanakodtak, hogy a Szerb Haladó Párt kampányáról van szó, akik ezzel az ellenzéket kívánják lejáratni. Aztán volt, aki Saša Radulovićhoz, az Elég volt mozgalom vezetőjéhez kötötte az akciót, őket nyilván az tévesztette meg, hogy az elnökjelölt Krug za drugi krug címmel turnézik az országban. Megint mások a viccjelölt Ljubiša Preletačević Belire gyanakodtak.

Végül az akció szervezői a Danas napilap megkeresésére szólaltak meg. Elmondták, nem tartoznak egyik jelölthöz sem, egy mindenkitől független, önkéntesek által szervezett és finanszírozott kampányról van szó, amelynek célja a fiatalok megmozgatása, meggyőzése, hogy április 2-án szavazzanak és szóljanak bele a jövő alakulásába.

A második fordulóért, azért, mert az életünknek és ifjúságunknak nincs második fordulója” – válaszolták az aktivisták.