Elnökválasztási kampánya keretében szombaton Zentára, Topolyára és Szabadkára látogat Saša Janković független, pártonkívüli jelölt. Szabadka még alig heverte ki Aleksandar Vučićot és 120 autóbuszos kíséretét, de most nem kell ilyesmire készülni, a jelölt munkatársaival jön, a nép ezúttal helyi lakosokból áll majd össze.

Janković a napot Zentán kezdi, ahol 9,30-10,30-ig a piacon tesz egy sétát, amelynek során beszélget a megjelent polgárokkal, majd a barátkozás a Trocadero kávézóban folytatódik. A következő állomás Topolya lesz, ahol 11,00 órától a Panda áruház előtti téren részt vesz azon a környezetvédelmi tüntetésen, amelyet már több mint 2 éve, havonta megtartanak Dragan Pečurica környezetvédelmi aktivista szervezésében a légszennyezés és a Krivaja folyó szennyezése miatt. Ezt követően a Juhász Erzsébet Könyvtár mögötti téren az elnökjelölt találkozik Topolya polgáraival.

Szabadkán Saša Janković a Népkörben részt vesz a Magyar Mozgalom közgyűlésén, amelynek a nyilvánosság előtt nyitott részében, 12,30 órától szól az egybegyűltekhez. Az épület előtt 13,30 órakor lesz gyülekező, ide a jelölt támogatóit, szimpatizánsait várják, sípokkal és egyéb hangkeltő eszközökkel, ugyanis a megjelentek egy zajos séta keretében vonulnak át a városon, egészen a főtérig, ahol a Népszínház oszlopai előtt 14,00-kor kezdődik Saša Janković választási nagygyűlése, amelynek keretében tekintélyes szabadkai polgárok és maga a jelölt mond majd beszédet.