Miroje Jovanović újvidéki ügyvéd kijelentette, azt követően, hogy panaszt tett Ljubiša Preletačević Beli elnökjelöltségére, fenyegetik, nyomásgyakorlásnak és sértegetéseknek van kitéve.

Szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy fenyegető telefonhívásokat kap, Facebook-profilját is feltörték. Hozzátette, feljelentést tett a rendőrségen, családja rendőri védelem alatt áll.

Szervezett támadásról beszélt, ami mögött „megalapozott gyanú szerint Luka Maksimović áll”.

A belgrádi Médiaközpontban megtartott tájékoztatón az ügyvéd elmondta, Beli jelöltsége „komédiának indult, de most már afelé tart, hogy tragédiával végződjön”.

Jovanović Miroslav Parovićtyal, a Nemzeti Szabadelvű Mozgalom elnökjelöltjével közösen jelent meg a nyilvánosság előtt.

– Viccesek és szimpatikusak voltak Mladenovacon, mostanáig. Most morbidok. Honlapjukra feltette egy „Vegyétek Miroje fejét…” vagy milyen játékot… Mi ez, ha nem lincshangulat? – tették fel a kérdést.

Az N1 televízió azon kérdésére válaszolva, hogy a RIK döntése előtt hogyan nyerhetett betekintést a Beli jelöltségéről szóló dokumentumokba, Jovanović azt válaszolta, hogy nem látta a dokumentumokat, csak nézte az élő internetes közvetítést, és annak alapján tett panaszt a választási bizottságnál. Azt mondta, nincs kapcsolata a RIK-ben, megnézte a közvetítést, ügyvédként összeállította a panaszt, amit reggel nyolc óra előtt átadott.

(Fotó: mc.rs)