A Köztársasági Választási Bizottság (RIK) elvetette azt a panaszt, amelyet Ljubiša Preletačević Beli elnökjelöltségére tett Miroje Jovanović újvidéki ügyvéd. Ez azt jelenti, hogy Preletačević továbbra is hivatalos jelöltnek számít az április másodikán esedékes szerbiai elnökválasztáson, írja honlapján az N1 televízió.

– A legfontosabb kérdés, hogy a szavazópolgárok, akik aláírásukkal támogatták Luka Maksimović elnökjelöltségét, tudták-e, kit támogatnak. A RIK álláspontja szerint a szavazópolgárokat nem vezették meg, az hogy nem szerepelt a polgárok csoportja jelzés a támogatói dokumentumon, nem ellentétes a bizottság vonatkozó utasításával – áll a választási bizottság keddi határozatában.

A RIK radikális tagja, Željka Radeta kérte, hogy mégis adjanak helyt a kifogásnak, ezt csupán a bizottság két tagja támogatta.

A Harmadik Szerbiához közel álló – az előző összetételű városvezetésben Újvidék polgármesterhelyettese volt – Miroje Jovanović szavazópolgári minősítésben nyújtotta be a kifogását a RIK-hez. Ezt a legnagyobb közösségi oldalon megosztotta, majd levette a fényképeket.

(Fotó: N1)