Prištinában meglőtték hétfőn reggel Azem Vlasi ismert koszovói albán politikust, aki magas állami- és párttisztségeket töltött be az egykori Jugoszláviában. A támadás a jelenleg ügyvédként dolgozó férfi házában – vagy más források szerint annak közelében – történt. A politikus felesége, Nadira Avdić Vlasi egy támadót látott. A merénylet áldozata a vállán sérült meg, nincs életveszélyben.

„Ma reggel egy férfi jött el hozzánk, aki azt kérte, hogy Azem képviselje őt egy ügyben. A férjem azt mondta, hogy ő nem foglalkozik olyan jellegű ügyekkel, amilyenben a segítségét kérte, s ezután, amennyire láthattam, lökdösődés kezdődött, majd egy lövést hallottam. Azemnek a válla sérült meg” – idézte Nadira Avdić Vlasi szavait a Beta hírügynökség.

A koszovói rendőrség megerősítette a hírt, hogy Vlasit meglőtték, s hogy az incidens reggel nyolc óra tájban történt. A sérült politikust a prištinai kórházi központba szállították, de a rendőrségi közlemény szerint egyelőre nem ismert a támadás indítéka.

A koszovói rendőrség megerősítette azt is, hogy a térfigyelő kamerák felvételeinek átvizsgálása után gyorsan azonosították a támadót, majd a nap folyamán két személyt letartóztattak. Egyikőjüket a Vlasi elleni támadás miatt, másikukat pedig bűnrészességgel gyanúsítják.