Zágrábban és Eszéken mutatták be Fenyvesi Ottó, József Attila-díjas költőnk horvát nyelvű verseskötetét. A horvát fővárosban a Balassi Intézetben, Eszéken pedig a Nova könyvesboltban tartották meg a rendezvényt. A Fraktura könyvkiadónál megjelent, Kod nas više nema kanibala (Nálunk nincs több kannibál) című könyv Fenyvesi Ottó pályafutásának legfonosabb verseiből gyűjt össze egy csokorra valót. A Veszprémben és Lovason alkotó vajdasági költőnek eddig nyolc magyar nyelvű verseskötete jelent meg, amelyek szinte mindegyikéből kerültek be alkotások a válogatásba – mondta el a Vehir.hu című veszprémi hírportál kérdésére válaszolva Fenyvesi Ottó.
A horvát kötet teljes terjedelmében tartalmazza az Amerikai improvizációk című, legtöbb nyelvre lefordított versciklust, valamint a szerző 2015-ben megjelent, legújabb, Minimum Rock & Roll című könyve anyagának nagyjából egyharmadát is. A kötet érdekessége, hogy fordított időrendet követ: elsőként a legújabb versek olvashatók és a legrégibb verssel zárul, amely 1974-ből származik: a Zágráb 1974 egy húszéves fiatal útkeresését meséli el.

A kötet címét egyébként a kiadó igazgatója és a könyv szerkesztője választotta. Ez eredetileg egy 1997-es újságcím volt a Toronto Starból, és amelyet Fenyvesi Ottó az Amerikai improvizációk (1999) című ciklus egyik darabjában is megemlített.