Azok a zentaiak, akik rendszeresen fizetik a helyi kommunális vállalatnak a számláikat és a jövőben hajlandóak lesznek havonta leolvasni és jelenteni a vízóra állását a vállalatnak, öt százalékos kedvezményben részesülnek majd. Számszerűsítve: ha valakinek 1000 dinár a kommunális számlája, de ő maga jelenti az állást a közvállalatnak, akkor 50 dinárral kevesebbet, vagyis 950 dinárt kell fizetnie – ez derült ki a Magyar Szóban megjelent cikkből, amelyben Bodó József, a kommunális vállalat igazgatója nyilatkozott.

Bodó többek között elmondta azt is, hogy ez az új helyzet, amely miatt havonta kell a vízórákat leolvasnia a vállalatnak (a községben összesen 5500-at) és az állás alapján kiküldeni a számlákat, pluszfeladattal terheli a céget, s ezt szolgáltatáson keresztül oldják meg (jelentsen ez bármit is, mindenesetre jól hangzik).

Az igazgató szerint „egyelőre négy dolgozóval próbáljuk meg a feladatot ellátni”, majd később azt is elmeséli, hogy „a vízórák havi leolvasását március elsején el is kezdtük két emberrel”, s azt is megtudhatjuk a beszélgetésből, hogy a vállalatot egyszer már megbüntették, mert nem havonta olvasta le a vízórákat, de hogy ez a mulasztás mennyibe került az adófizetőknek, arról az igazgató elfelejtett beszámolni, az újságírót meg ilyen apró-cseprő dolgokra miért is kérdezne rá egy magát közszolgálati napilapnak beállító újságban.

Aki szereti a drámát, az izgalmakat, annak sem kell más olvasnivalóért nyúlnia, ugyanis a cikkben egy olyan kellemetlen kérdés is odatolakszik a szöveg végére, hogy ez a többletmunka, amit a közvállalat kénytelen volt bevállalni, jelent-e majd esetleg magasabb kommunális számlákat a lakosságnak. A bölcs direktor úr azonban erre nem felelt igennel, hanem azt mondta: a magyarkanizsai községben már kértek 12 százalékos ármódosítást.

Ilyen szépen azt, hogy nemsokára Zentán is a képviselő testület egyik ülésén téma lesz a ármódosítás, még soha senki nem fogalmazta meg.