Az eredeti terv az volt, hogy a város központját lefedő kamerák képét élőben tudják majd követni a Vlado Georgiev lemondott koncertje miatti tüntetés alatt, de Smederevo (Szendrő) városvezetése kikapcsolta a kamerákat.

A tiltakozás szervező polgári csoport Facebook-oldalán volt időnként mobiltelefonos élő közvetítés a tüntetésről, amelyet azért szerveztek mert a város vezetése lemondta Vlado Georgiev koncertjét, miután az énekes nyilvánosan támogatta Saša Janković volt ombudsman elnökjelöltségét.

A megmozdulás alatt a világhálón többen arról beszéltek, hogy a város polgármestere, Jasna Avramović „elszökött” a városból. A polgármester asszony a nap folyamán első alkalommal nyilatkozott Georgiev koncertje kapcsán. Közleményt adott ki, amelyben elmondta, neki és a városvezetésnek semmi köze nem volt a koncert szervezéséhez és lemondásához. A sportcsarnok igazgatójával tárgyalt Georgiev és nem vele, mondta.

Az általa jegyzett szövegben az áll, hogy azért nem reagált eddig, mert úgy érzi, nem kell belekeverednie a kultúrába és a politikába, az állítás pedig, amely szerint neki köze lenne a koncert lemondásához „csupán médiaspekuláció és kavarás, amit az ellenzék kampányindítónak szánt.”

Azt is tagadta, hogy bárkit is kirúgással fenyegettek volna a városban.

A város főtere megtelt, ezt lehet látni az eddig megjelent képeken. Hogy pontosan hányan voltak, még nem tudni, de a „több ezren” kifejezést használták az éjszaka folyamán. A tiltakozó megmozdulás békésen ért véget, nem érkezett jelentés bármilyen incidensről, és a képekből ítélve a tömeg eleget tett a szervezők felkérésének, nem hoztak magukkal politikai jelképeket.

Vlado Georgiev valamikor kilenc óra után jelent meg a tömegben. Habár állítólag egy színpadot is felállítottak neki, nem ment fel rá, a tiltakozók közt maradt, ott énekelt velük.