Miután Vlado Georgiev bejelentette, hogy Saša Jankovićot támogatja az elnökválasztáson (amit Maja Gojković április 2-ára írt ki), Smederevóban a városvezetés betiltotta az énekes koncertjét. A helyi lakosok azonban úgy döntöttek, mindezek ellenére a város központjában ők maguk szervezik meg és tartják meg a koncertet, amelyre meghívták Georgievet is, aki jelezte részvételét. A polgári kezdeményezés képviselői pénteken közölték, hogy az illetékesek önkényessége miatt a rendezvényt áram nélkül kell megtartaniuk.

A „Koncert Vlada Georgieva – ipak ćemo održati” kezdeményezésnek a facebookon 20 000 támogatója van, s a képviselői azt is elmondták az újságíróknak, hogy az eseménnyel kapcsolatban mindent a törvényes előírásokkal összhangban csináltak, bejelentették a rendezvényt, s a városvezetéstől engedélyt kértek az áramhasználatra, de mikor zárt ajtókba ütköztek, akkor a fő tér közelében levő templomtól kértek segítséget.

Jelena Ilić, a kezdeményezés egyik képviselője elmondta, hogy ígéretet kaptak, áramot nem fognak.

„Megerősítették, hogy a templomból kaphatunk áramot, mivel a templom mindenkié, s eddig soha senkit nem utasítottak el, s hozzátették, Vlado Georgiev korábban egyik dalával segített a templom felépítésében” – mondta Ilić, aki hozzátette, hogy a március 4-ére, szombatra tervezett rendezvény előtt egy nappal kapták meg azt az értesítést, amelyben az áll, hogy 18 óráig tudnak nekünk áramot biztosítani, utána nem, miközben jól tudják, hogy a megmozdulás 20.30-kor kezdődik.

A szervezők előbb a városvezetés segítségét kérték, majd a szerbiai áramszolgáltatóhoz, az EPS-hez fordultak, de mindkét helyről az a válasz érkezett, hogy nem ők az illetékesek.

A rendezvényt, amelyen Vlado Georgiev dalok szólnak majd, ennek ellenére megtartják szombaton a Köztársasági téren, s jelen lesz az énekes is, aki részvételét  megerősítette a Beta hírügynökségnek, de azt is elmondta, nem fog énekelni. Georgiev azt kérte, hogy az összejövetel pártfüggetlen legyen.