– Felháborít a helyi hatalom viselkedése és nem tudom, milyen kommentárt tudnék hozzáfűzni – mondta a Danas napilapnak Vlado Georgiev, amikor arról nyilatkozott, hogy egyes smederevói (szendrői) közvállalat munkásait kirúgással fenyegették meg, ha megjelennek a zenész letiltott koncertje miatt szervezett megmozduláson.

– Szégyen, ami 2017-ben történik. Én politikán kívüli ember vagyok, a történéseken kívüli, egyedül egy dolgot csinálok állandó jelleggel – harcolok az értéktelenség, a giccs és a valóságshow-k ellen, amik uralják ezt az országot. Egy hétköznapi ember vagyok, aki végzi a munkáját, ők pedig megfosztottak a munkavégzés jogától – mondja Georgiev, aki szerint az, hogy a kollégái támogatása elmaradt, annak a bizonyítéka, hogy Szerbiában eluralkodott a félelem.

– Ma felhívott Rambo Amadeus, még néhány ember megkeresett, de legnagyobb hányaduk retteg. Ez az aktuális hatalmi módszer – megfélemlíteni, nehogy valaki fellázadjon. Szerencsére vagyunk még, akik nem félünk és azt mondjuk, tesszük, amit gondolunk, mint azok a valódi polgárok, akik még törődnek saját magukkal, a barátaikkal, a családjaikkal, és végső soron az államukkal – nyilatkozta Georgiev, hozzátéve: a koncert szervezése körül minden rendben volt, minden engedély megvolt, már a plakátok is elkészültek.

Az Apel 100 kezdeményezés elnöke, Dragan Popović is nyilatkozott a tiltakozó megmozdulás kapcsán a Danasnak. Elmondta, számos smederevói közvállalat munkása jelezte náluk, hogy kirúgással fenyegették meg őket.

A szombat este fél kilenckor kezdődő tiltakozás szervezői azt kérik az emberektől, hogy politikai jelképek nélkül érkezzenek.

A tervek szerint élő internetes közvetítés is lesz, aminek a linkjét mi is időben közzétesszük.