A Szerb Haladó Párt és koalíciós partnereinek képviselői szombaton átadták a Köztársasági Választási Bizottságnak az Aleksandar Vučić köztársasági elnökjelöltségét támogató aláírásokat. Összesen 59 ezret.

Az SZHP képviselői mellett Ivica Dačić, Milan Krkobabić és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke is jelen volt az átadáson, írja az N1 televízió.

Az elnökválasztást csütörtökön április másodikára írta ki Maja Gojković, a Szerbiai Képviselőház elnöke. A jelölteknek legkésőbb a választás megtartása előtt húsz nappal be kell nyújtaniuk a támogatói aláírásokat.

Pásztor István szerint az elmúlt száz évben most a legjobb Szerbia és Magyarország viszonya, amiben nagy érdeme van Aleksandar Vučićnak is, akinek mindig jó érzéke volt a kisebbségi kérdésekhez, és egyebek mellett ezért támogatja őt.

– Vučićra barátként és politikai partnerként is szavazok – nyilatkozta újságíróknak Pásztor a Tanjug hírügynökség jelentése szerint. Majd hozzátette, azért jött el személyesen, hogy megmutassa, milyen sok vajdasági magyar támogatta aláírásával Vučićot.

A VMSZ vezetősége pénteken támogatta aláírásával Aleksandar Vučićot.

(Fotó: Tanjug/Dragan Kujundžić)