Mi készteti a Szerb Labdarúgó-szövetség (FSS) sürgősségi ügyekkel megbízott bizottságát, hogy a szerb bajnokság 11. helyén álló csapatának, a Čukaričkinek az edzőjét nevezze ki az ifjúsági válogatott élére? A csapat kiváló szereplése biztosan nem, hiszen a belgrádi együttest – a Crvena zvezdán, a Partizanon és a Vojvodinán kívül – megelőzi a Voždovac, a Javor-Matis, a szabadkai Spartacus, a niši Radnički, a kruševaci Napredak és a Mladost is. Bizonyára csak a bizottság tudná megmondani, miért tették le a voksukat Lalatović mellett, de egy ötletünk nekünk is van. Lalatović tavaly decemberben, amikor még a Vojvodina edzője volt a következőket nyilatkozta:

„Nem könnyű nagy rendszerekkel dolgozni, nagyon nehéz vezetni ezt az országot, de nézzék meg Vučić milyen fenomenális módon teszi ezt. Velünk, szerbekkel nem könnyű dolgozni, de ő egy becsületes ember és remekül végzi a munkáját. Nagyon tisztelem őt, de nem szeretnék most róla beszélni, de nagyon kedvelem. Adja az Isten, hogy még 50 évig uralkodjon Szerbiában, én ezt kívánom neki tiszta szívemből!”

Bizonyára ez a kis Vučić-istenítés  miatt Lalatović nem indult hátrányból a többi jelölttel szemben, s végül ő lett a befutó, ami azt is jelenti, hogy ő ül majd a szerb utánpótlás-válogatott kispadján a nyáron esedékes lengyelországi Európa-bajnokságon.