Arabosan csengő nevük miatt nem akarták hazájukba visszaengedni az ökölvívó legenda Muhammad Ali fiát és annak édesanyját. Muhammad Ali Jr. édesanyjával, Khalilah Camacho-Alival Jamaicában tartottak előadást a Fekete Történelem Hónapja alkalmából és amikor visszafelé jöttek, megállították őket a Fort Lauderdale-i repülőtéren, mert arabosan csengett a nevük.

Az USA Today cikke szerint Camacho-Ali felmutatott egy közös fényképet Muhammad Alival, őt elengedték. Muhammad Ali Jr.-t viszont közel négy órán át ott tartották. Arról kérdezgették, miért ez a neve, és hogy muzulmán-e. Ő azt felelte, igen, muszlim vallású, ekkor pedig tovább folytatódott a kérdezz-felelek, és csak nagy nehezen engedték tovább.

Khalilah Camacho-Ali Muhammad Ali első felesége, Muhammad Ali Jr. pedig 1972-ben született Philadelphiában, amerikai útlevele van. A család barátja, egyben jogi képviselője, Chris Mancini azt mondja, biztosak benne, hogy az eset amiatt történt, mert Donald Trump elnök januárban felfüggesztette a muszlim országokból érkezőknek a belépést az USA-ba.

A 2016 júniusában, 74 évesen elhunyt Ali Cassius Clay néven született, a hatvanas évek elején tért át az iszlám vallásra és vette fel a Muhammad Ali nevet. Utána már azt mondta, a Cassius Clay az ő rabszolga neve.