Nem szűnik meg Szerbiában a 6 és 9 személyes autókkal végzett utasszállítás – legalábbis ezt közölte szombaton az ilyen gépjárművekkel személyszállítást végző cégeket tömörítő egyesület, miután sikerült megegyezniük a Közlekedésügyi Minisztériummal.

Szerbiában a „kombikkal” történő személyszállítás két éve tilos, azonban az idén februárban új törvénymódosítás lépett életbe, amely súlyosabb büntetést, az autók elkobozását is, kilátásba helyezte a vétkezőknek. Az N1 értesülései szerint az „kombi”-tulajdonosok a minisztérium munkatársaival folytatott egyeztetések során megállapították, hogy a jelenleg hatályos törvény szerint dolgozhatnak, azonban a meglévő tevékenységi körükön változtatniuk kell.

Az egyesület közölte, abban is megállapodtak a minisztérium képviselőivel, hogy a törvény legközelebbi módosításakor, ami 2018-ban esedékes, az elvégzett elemzések és közviták után, a jogszabály már tartalmazni fogja az 6-9 személyes autókkal történő utasszállítás lehetőségét és annak módját, hogy az ilyen autók tulajdonosai milyen módon vehetnek részt a közúti forgalomban történő személyszállításban.