Az ország tragédiája, hogy a Vučić és Nikolić közötti konfliktus nem egy párt belügyeként, hanem állami fontosságú kérdésként csapódott le a közvéleményben – mondta el az N1 tévének Momir Turudić újságíró. Szerinte a kormányfő úgy döntött, elérkezett Nikolić politikai nyugdíjaztatásának ideje, ugyanakkor Šešelj a haladó elnököt támogatja, ezért érdekes lesz, ha ők ketten kerülnek a második fordulóba.

Az újságíró szerint a felmérések ellenére sem lefutott az elnökválasztás, sokkal többről szól, mint, hogy Aleksandar Vučić már az első fordulóban elnök lesz, vagy csak a második után. Nem tudni mi fog történni, ez függ attól is, hogyan szavaznak a koalíciós partnerek szimpatizánsai, mekkora lesz a részvétel és hogyan oszlanak meg a voksok a két ellenzéki jelölt között, mint ahogy az is bizonytalan, hogyan szerepel majd Vojislav Šešelj.

„Nehéz felmérni Šešelj szavazóbázisát, annyi biztos, hogy az növekszik. Jelenleg ő Vučićot támogatja, a kampány kezdete óta. A kérdés, hogy mi történik, ha ők ketten jutnak a második fordulóba, ezt nehéz megjósolni. Láthattuk, hogy hármuk között, a komák között gyakran megtörténik a hitszegés, de utána kiválóan társulnak és együttműködnek. A lényeg, hogy nagyon jól ismerik egymást” – mondta Turudić.