Szerbia és Bosznia-Hercegovina viszonyait 25 évvel vetették vissza a legutóbbi történések. Ezt Aleksandar Vučić kormányfő mondta, miután a kétoldalú viszonyokról szerb-szerb egyeztetést tartott, pontosabban Tomislav Nikolić államfővel, valamint Mladen Ivanićtyal a boszniai elnökség szerb elnöklőjével és Milorad Dodikkal a szerb entitás elnökével találkozott.

Közös értékelésük szerint a kilencvenes évekbe való visszatérést a népirtás miatti Szerbia elleni perújrafelvétel okozta, ami a bosnyákok felelőssége, ők azok akik okozzák a feszültséget és egyben kárt okoznak a szerb és a bosnyák nép tagjainak is.

Nikolić és Vučić képmutatással vádolta a nemzetközi közösséget, mert az nem nyilatkozott, mi a véleménye a bejelentett perújrafelvételről. Nikolić szerint Szerbia mindig is a boszniai szerbek mellett áll, „mi elszakíthatatlanul egy nép vagyunk, a boszniai szerbek mindenben számíthatnak a támogatásunkra, amit a törvények és az alkotmány alapján tesznek”.

A két szerbiai politikus azt sérelmezte, hogy a boszniai szerb referendum alkalmával a nemzetközi közösség Dodikot szankciókkal is fenyegette, most viszont nem tesznek semmit.

Vučić szerint a nemzetközi közösség „csak okot keres, hogy ismét a szerbeket vádolhassa”.

„A szerbek nem olyan kretének, amilyeneknek néznek bennünket. Mindig, amikor valaki más a vétkes, nekünk le kellene nyugodnunk. Miért nyugodnánk le?” – tette fel a kérdést.

Dodik azt mondta, Bakir Izetbegović nem képviselői Boszniát, ő csak a része azon intézményrendszernek ,amelyben horvátok és szerbek is vannak, és nem hozhat egyoldalúan döntést. Szerinte a bosnyákok túlhevült nacionalizmusáról van szó, akik Bosznia egyedüli nemzeteként tetszelegnek.

A négy politikus abban állapodtak meg, hogy napi szintű kommunikáció lesz köztük.