„Megállapodtunk, hogy együtt irányítjuk ezentúl is az országot, a tisztségekről majd a választási győzelem után egyeztetünk. Aleksandar lesz a jelölt” – mondta Tomislav Nikolić hétfőn este a Kurirnak, miután találkozott a kormányfővel. Ez a mondat pedig találgatások sorozatát indította el, hogy vajon miben is állapodhattak meg. Esetleg abban, hogy az elnökivel együtt parlamenti választások is lesznek, Nikolić pedig kormányfő lehet? Vagy megelégszik egy moszkvai nagyköveti tisztséggel?

A Kurir cikkezése után igen gyorsan, még hétfő éjszaka reagált az elnöki kabinet is, akik cáfolták bármiféle tisztségek elosztásának tényét. A közlemény hangsúlyozza, hogy a találkozón kizárólag az ország aktuális politikai helyzetéről, a reformokról és az állam rendezéséről volt szó.

Kedden a témával kapcsolatban Zorana Mihajlović a haladók elnökségi tagja azt mondta, örül neki, hogy Nikolić elállt a jelöltségtől, ugyanakkor arra is kitért, hogy volt-e politikai kereskedés a két politikus megbeszélésén.

Mihajlović elmondta, ezt Nikolićtól kellene megkérdezni, ő személy szerint ellenez mindenféle politikai kereskedést, az a lényeg, hogy az államfő meggondolta magát és nem száll ringbe.