Valentin-nap apropóján egy formabontó páros interjú jelent meg a napilap Hétvége mellékletében. Két vajdasági magyar újságíró magánéletébe nyújtanak betekintést, amelyből megtudhatjuk, hogy Temunović Rita a Pannon RTV szerkesztő-műsorvezetője és Kartali Róbert, a szabadkai városi képviselő-testület kabinetfőnöke egy éve jegyesek, a lánykérésre pedig tavaly, Valentin-napján került sor. Idén május 20-án pedig meglesz az esküvő is.

Robi, aki korábban a Szabadkai Rádió újságírója volt, jelenleg pedig Bunford Tivadar vkt-elnök kabinetfőnöke, jövőjükkel kapcsolatban érdekes megjegyzést tett:

„Felvetődött egy másik ötlet is. Arra gondoltunk, hogy a lakodalom után, amint lehetőségünk nyílik rá, a Prosperitatin keresztül megpróbálunk pályázni egy falusi ház vásárlására. Szívesen laknánk Szabadka környékén, egy magyarlakta közösségben, például Ludason, Hajdújáráson, vagy Kelebián. A banki hitel ötletét pedig egyre inkább elvetjük. Nagyon nehéz a helyzet Szerbiában. A városházán, ahol dolgozom, januártól 35 százalékkal csökkentették a fizetéseket. Ez nagy kiesést jelent, áthúzta a számításainkat. Pont, amikor odajutnánk, hogy megvalósítsuk a hitelt, a féléves átlag nem mutatna túl jól. Azon is egyre gyakrabban gondolkodunk, hogy kimenjünk külföldre. Magyarországra, hogy azért ne legyünk messze a családtól. Sokan kérdezik tőlünk, hogy mit keresünk még itt Szerbiában, és ezt a kérdést mi is feltettük önmagunknak. Egyre inkább fontolgatom, hogy felmondok a munkahelyemen.”

Nyilván kikívánkozott Kartaliból ez az őszinte vallomás, a kérdés csak az, hogy mit szól ehhez a főnöke Bunford. Tőle ugyanis eddig kizárólag elismerő és dicsérő szavakat hallhatunk a VMSZ és a haladók együttműködéséről, a város gazdasági helyzetéről, a fejlődésről, de a párt városi tisztségviselői közül eddig más sem említette egy szóval sem, hogy a 35 százalékos bércsökkentés után az önkormányzati paradicsomban sincs kolbászból a kerítés. Esetleg sztiroporból, de azt meg ki tenné a rá kenyérre?

Más olvasatban pedig az ex-újságíró egyenesen ultimátumot ad a VMSZ-közeli alapítványnak: ha nem kap falusi házat, akkor csapot-papot hátrahagyva, menyasszonyával együtt kitelepül az országból. Reméljük, hogy a párt felismeri egykori közleményírója elvesztésének jelentőségét, és legalább neki megteremti a feltételeket az itthon maradáshoz, mert ha már a VMSZ aktív tagjai is nyilvánosan tarisznyáznak fel és vesznek búcsút Vajdaságtól, akkor nem érheti szó a ház elejét akkor, amikor azok hagyják maguk mögött a szülőföldet, akik eddig sem voltak a rendszer kegyeltjei, nem kaptak kiemelt fizetéseket és mindenféle jutalmakat a párttól.

Ami pedig az újságcikk szakmai jellegét illeti, örömmel üdvözöljük napilapunk legújabb szándékát arra, hogy a vajdasági magyar olvasó se érezze hiányát a mindennapi bulvárnak. Ha a főszerkesztő asszony szerint ez jelenti a családbarát, „női” aspektust, akkor szívesen olvasnánk még a politikusok szerelmi életéről, a pedagógusok házi kedvenceiről, valamint az MNT-tagok lelki egészségéről is.